Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 18-Jul-2007 01:13 Email | Share | Bookmark
Tag!Tag! Nama anak-anak

Syazrin
Syamil
Syakim
Syazrin
Syafiq
3 beradik
dok posing depan ultraman
Syazrin
Syazrin umur 5 bulan
Kena tag oleh K.Liza dr minggu lepas tp tak sempat nak up date FP ni.just nak memeriahkan main2 tag ni,layannn ....
Saya ada 4 hero...org sini panggil Awang. Nama anak2 semuanya satu nama dan ringkas.Bila memanggil mrk kami mmg panggil nama penuh. ..

Inilah hero-heronya...




1. Syamil (9 thn..darjah 4) - maknanya sempurna..
Masa preggy mmg tak fikirkan nama utk anak lelaki coz tiap kali scan doktor jangkakan baby girl.tup..tup bila lahir anak lelaki 4 kg ,mmg besar lahirnya. Alhamdullilah yg penting sihat apatah lagi setelah menunggu beberapa thn.bila lihat wajahnya yg comel masa lahir tu kami terlintas utk carikan nama yg dekat2 dgn pktn comel...dptlah idea nama Syamil....

2. Syakim (6 thn..djh 1 ) - maknanya berani...
Lahir paling kecil iaitu 2.7 kg berbanding yg lain . Cari namapun selepas lahir sbb masih harapkan baby girl, tp tak kisahlah yg penting dpt seorang lagi cahaya mata. Carikan nama yg sedap didengar dan ada makna.Mmg dia seorg yg berani sejak kecil lagi.

3.Syafiq(4 thn)- maknanya penyayang..
Lahir 3.4 kg dan dapat idea dari nama Syafikah. Syafiq mmg dia penyayang orgnya.Kalau abg2nya keluar/sek..sering tanya bila mrk akan pulang.Kalau pergi kedai dia akan ingatkan beli juga gula/coklat utk yg lain..

4. Syazrin (2 thn) - maknanya lingkungan di sekitar Kaabah..
Lahir 3.2 kg dan mendapat nama setelah memilih dr beberapa senarai nama yg lain.Pilih nama ini kerna sebutan namanya lembut dan ada makna terselindung disebalik namanya itu. baby mamasya yg bongsu ni menghiburkan hati kami sekeluarga dgn keletahnya. Sejak dari kecil tak kisah dan takut dgn siapapun bila org nak dukong..sampaikan salesgirl kat shopping centrepun dia tak kisah bila diminta nak dukong...



Catatan...

Quote:
Tasha - tq..merekalah buah hati akak ....
sab - tq lawat FP akak.. mmg sekejab je rasa tup..tup dah besar pun mereka. anak2 Sabpun dah besar jugak kan...
hanieliza - tq k.Liza.. . seronok layan anak2 tersayang , mmg riuh-rendah rumah dibuatnya dgn telatah mrk yg menghiburkan hati ...
Ida Natrah - tq..nilah hero-hero saya yg tercayang... ..
Madzli and Balkhis - tq..nilah my 4 power rangers,dpt bergambar duduk diam2 tu selepas 5 kali ambil gambar .. masing2 macam2 gaya .........
Nur - mmg riuh rendah rumah dibuatnya ,kalau diam sikitpun masa yg abg berdua ke sek..
Mama Ilman - he..he..kelab bola sepak mama's team...
tariqzaidanirah- setakat ni semua hero, InsyaAllah kalau ada rezki heroin akan menyusul....






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net