Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 24-Jul-2007 23:53 Email | Share | Bookmark
Jln2 Miri Mid July 07

Pemandangan bandar Miri
Pemandangan bandar Miri
Pemandangan bandar Miri
Pemandangan bandar Miri
hotel penginapan
lobi hotel
anak2 di swimming pool
anak2 di swimming pool
hotel penginapan
hotel penginapan
hotel penginapan
hotel penginapan
Tamu Muhibbah
b'nan hotel penginapan
Bandar Miri
Tamu Muhibbah
Tamu Muhibbah
Tamu Muhibbah
Tamu Nuhibbah
Shopping centre
Pasar emart
pasar emart
lobi hotel
Dlm Imperial Mall
Dlm Bintang Plaza
Dlm Imperial Mall
Tamu Muhibbah
Ayam bungkus
station bus miri

Pemandangan bandar Miri; 6. 30 am dr bilik hotel...

Pada 15/16 Julai 07 yg lalu semperna cuti Keputeraan Sultan Brunei ke 61 kami ke Miri.Dari Bandar Seri Begawan ke Miri cuma mengambil masa 2 1/2 jam. Masa pergi mmg tak ada masalah di check point imegresen dan kastam . tp masa balik punyalah byk kereta beratur utk masuk semula ke Brunei, hampir 1 1/2 jam kami menunggu utk selesai urusan imegresen.



Buah hati mamasya di lobi hotel...

Kalau ke Miri biasanya kami ke shopping centre spt Boulevard,Imperial Mall dan Bintang Plaza. Kalau brg basah suka beli di pasar E-mart dan Tamu Muhibbah.Di Tamu Muhibbah biasanya byk menjual buah-buahan,ingatkan nak cari durian tp belum ada.. ,mamasya ni antu durian.. .Yg byk buah nenas dgn buah salak.Dan selalu jugak beli terubuk masin utk dibawa balik ke Brunei. Biasanya kalau ke Miri cari laksa Sarawak dan mee kolok. .


Ayam kena bungkus... !

Tapi yg paling menarik semasa ke E-mart kami terlihat ayam2 yg dibungkus dlm suratkhabar utk dijual kepada pelanggan sampaikan anak yg bongsu terus nak pegang.


Catatan...

Quote:
Ouled Kenitra- brg2 di Miri terutama brg dapur murah berbanding Brunei..sbb tu org kat sini suka gi shopping Miri bila cuti ....
kamalina- kami mmg selalu gi Miri sbb tak jauh sgt...shopping brg2 dapur.hotel yg kami nginap tu apt 2 bilik mmg sesuai utk keluarga....
tariqzaidanirah-mmg seronok bercuti bersama keluarga. ayam tu rasanya utk disembelih buat lauk oleh sapa2 yg nak makan ayam kg...
maklang-laa....Mak lang ada sedara kat Miri..mailah jln2 Miri..nanti boleh langsung ke Brunei.....
Nur-yaaa..bercuti dgn keluarga mmg saat dinantikan....biarpun dah byk kali ke Miri tp gambar ttp ambil setiap kali ke sana utk kenangan...
Sabrina-kalau nasi ayam ke....ayam goreng ke dibungkus tak palahkan, ni ayam hidup dibungkus dgn s.khabar, tu yg pelik....
yah -ikan pekasam di Miri murah tp tak semurah di KK. Kalau balik M'sia tu jln2 lah ke Miri sambil dtg ke Brunei...
ida isk - cuaca di Miri lebih kurang Brunei, panas berbahang. sekarang miri mmg dah byk tempat shopping dan rekreasi serta ada airport sendiri.....
MaDiHa-tq jugak utk Mamadiha krn singgah FP ni.... habiskan round sem.dulu, nanti boleh round sini pulak...
rinnchan-salam jugak buat K.Rinn. ada 4 heroin....boleh tukar senduk ni.. .Sayapun org M'sia, cuma skrg dok sini. Miri ni kira antara bandar sempadan Sarawak selain Limbang yg hampir dgn Brunei. sila2lah dtg Brunei,boleh gi jln2 Miri tengok ayam bungkus.....
globalshopping- Hai..
jeff -ni gambar awan semasa matahari baru nak muncul. Kamipun baru pertama kali tengok ayam kena bungkus gitu..tu yg anak geram terus nak pegang....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net