Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 8-Apr-2008 06:41 Email | Share | Bookmark
Happy Birthday Syafiq!

cc bunga utk cikgu
cc baloon b'day Syafiq
cc utk kawan2 Syafiq
beg goodies utk kawan2 dan cikgu
mihun dah siap packing
cc b'day Syafiq
ustazah baca doa
tgh susun cc
murid2 bersiap2 nak mkn
cc b'day Syafiq
Syafiq ready nak tiup lilin
ustazah baca doa
Syafiq tiup lilin
Syafiq mkn dgn kawan2
lagi masa makan
kawan2 Syafiq mkn
Syafiq mkn dgn kawan2
Syafiq dgn hadiah b'day,Syazrin tumpang sekaki
seronoknya dpt hadiah
transformer antara hadiah yg dpt
Syafiq dgn cikgu&kawan2


Hari ni 8.4.2008 , Syafiq menyambut birthday yg ke 5 tahun....dah semakin besar anak mama...semoga rajin ke sekolah dan menjadi insan berjaya bila dewasa kelak.
Majlis hari jadinya diadakan di sekolah pagi tadi dan diraikan bersama kawan2 sekelas dengannya dan cikgu serta abg2 Syafiq. Syazrin dan abahpun pergi sama ke sekolah utk meraikan b'day Syafiq.
Sebelum majlis dimulakan, ustazah membaca doa bersama dgn murid2. Semasa majlis ada juga jurugambar sekolah yg dtg ambil gambar...kameranya besar gedabak...sure gambar terang.Berbanding kamera mama yg comel aja saiznya....
Untuk majlis b'day Syafiq mama buatkan cc, goreng bihun S'pore dan bihun biasa dan goreng kerpok . Cup cakes chocalate moist ni mama buat malam semalam, siap dlm jam 1 pagi sbb mula buatpun dah lewat. Bila dah lewat, matapun dah mengantuk, ada cc yg rata dan ada yg tidak . Dahlah krastangan kalau bab mendeco ni, tu yg terkedek2 nak siapkan setiap cc... . Tapi puas hati bila dapat siapkan semuanya.

Nak citer sikit tentang Syafiq...dia seorg yg peramah dan mudah mesra serta wataknya sering melucukan. Ada sekali tu masa dok sarapan seisi keluarga, dia yg dah awal siap dtg bawak kertas dan pen macam gaya pengawas gitu. Tanya Syafiq, nak buat apa tu...dia cakap; nak check siapa yg dah siap makan dan sapa yg belum,siapa yg mkn licin dan sapa yg senyum waktu makan.... Dia cakap lagi sapa yg mkn licin bagus...sambil tanda kat kertas yg dia bawak. Ada2 aja idea dia yg menghiburkan.....
Kalau dgn kawan2 sekolahnya memang dia rapat...asyik tarik tangan nak main sama2 di kantin waktu lepas kelas sambil tunggu abg2nya...
Hari ni lepas balik dari kelas sambil2 buka hadiah b'daynya, dia cakap seronok b'day ni..nak buat lagi esok... Mana boleh sambut b'day esok kena tunggu tahun depanlah Syafiq.Birthday sekali setahun aja.....
Cuma yg tak tahan Syafiq ni kalau merajuk susah betul nak pujuk...kalau berebut apa2 dgn Syazrin, mmg Syazrin kena mengalah sbb Syafiq tak makan pujuk,kalau merajuk lambat nak ok semula...

Buat Syafiq tersayang....happy birthday dari mama, abah, abg Syamil,abg Syakim dan adik Syazrin.....



Syafiq sedang meniup lilin, bukan 5 tp ada 13 lilin semuanya...


48 biji cc semuanya,yg muka kartun tu 20 biji. sorang satu utk kawan2 Syafiq...


Syafiq bersama hadiah b'day dari kawan2nya.Tq kawan2 Syafiq.Syazrin tumpang posing jugak....


Syafiq dgn cikgu dan kawan2 bergambar semalam semperna sambutan Maulidur Rasul utk pelajar2 tadika.

** Terimakasih buat semua atas ucapan dan doa buat Syafiq ... **


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net