Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 9-Jun-2008 12:29 Email | Share | Bookmark
Happy Belated Birthday Syamil !

Abg Syamil posing dgn pulut kuning .
posing dgn adik; no 2 tu masam sbb bad mood
kari rendang...
posing dgn pulut kuning
kek spongebob
cho chips muffin utk kawan2
cc utk cikgu yg mengajar
tgh bersiap2
pasang lilin atas kek
kawan2 nyanyi lagu besday
tiup lilin
cikgu tgh layan pelajar
bergambar ramai
semua tgh makan
abg Syamil dgn kawan2
Miss Loo tgh melayan pelajar
Syafiq dgn kawan abg Syamil
semua tgh makan
 
 
 


Birthday abg Syamil yg ke 10 sepatutnya disambut pada 28 Mei yang lalu tapi kena tangguhkan kerana pada tarikh berkenaan pelajar2 sedang exam. Bila cari masa yg sesuai.. baru hari ni dpt diraikan dgn kawan2 di sekolah.
Sebelum itu di rumah dah buat pulut kuning makan dgn kari rendang. Napa panggil kari rendang sbbnya bahan2 dan rempah adalah utk rendang tp buat berkuah...jadilah kari rendang...


Dah 10 thn umur abg Syamil, semoga menjadi insan yg berjaya kelak...


Pulut kuning untuk birthday abg Syamil di rumah...



Untuk sambutan hari jadi di kelas, abg Syamil request kek yg besar....tak nak kek kecik macam birthday adik2nya. Bila tanya abg Syamil nak kek apa, sudah pasti kek spongebob, favourite kartun dia. Tapi mama kena tukar warna muka spongebob sbb warna kuning tak da. Dah cari kat kedai tp tak jumpa,ni guna warna kuning telur...ke kena bancuh sendiri warna kuning ni... Warna seluarpun jadi kelabu padahal di botol pewarna tulis warna coklat.... Tompok2 kat muka Spongebobpun dah tukar warna dr hijau ke biru.... Bila anak2 tengok kek, sorang2 tanya napa spongebob tak warna kuning...kenalah explain kat mereka warna kuning tak ada... Anyway abg Syamil suka kek spongebob ni wpun dah bertukar warna.....

Utk kek spongebob ni, buat 1 1/2 adunan kek marble susu, manakala 1/2 adunan bakar dlm cc dan tabur coklat rice utk makan di rumah...lupa nak ambil gambar. Buat juga cc utk cikgu2 yg mengajar kelas abg Syamil. Manakala utk buah tangan kawan2 abg Syamil...buat cho chips muffin sebijik seorang, wrap dlm plastik. Disamping tu goreng bihun dan kerpok sayur utk dijamu dalam kelas.
To Ms Loo, I do appreaciate the assistance offered during the event and also tq to Ms Daisy....
Juga terimakasih banyak2 buat Ana kerna sudi berkongsi ilmu menghias kek.. Nanti kalau ada soalan boleh tanya kat Ana lagi ya...


Abg Syamil dgn guru kelas dan kawan2....


Abg Syamil bersama guru kelas (paling kiri) dan Ms Daisy& kawan; tumpang sama bergambar Syafiq dan Syakim...






Terimakasih buat semua atas ucapan harijadi utk Syamil...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net