Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 8-Aug-2008 11:23 Email | Share | Bookmark
Cuti-cuti Gunung Kinabalu, Sabah- Pt 4

Tangga naik ke puncak atas
Puncak tertinggi,view Mt Kinabalu
Dalam taman
Dalam taman
kedai souvenir
Australia garden
Abg Syamil di Aust. garden
Australia garden
dlm taman
Borneo garden
Borneo garden
Borneo garden
taman di aras paling atas
Borneo garden
Borneo garden
Borneo garden
taman di aras paling atas
taman di aras paling atas
taman di aras paling atas
 
Australia garden
dlm tmn
batu peringatan
hutan dlm taman
hutan dlm taman
Abg Syamil masa nak balik
view Mt Kinabalu
bunga2 di English Garden
dlm taman
Lagi Australia garden
dlm taman
abg Syamil posing
Kundasang War Memorial Park

Singgah Kundasang War Memorial masa on the way balik dari Dairy Farm. Kundasang War Memorial ni terletak tak jauh dari simpang jln utama Pekan Kundasang. Mula2 ragu juga nak masuk sbb nampak macam tembok lama....ingatkan hanya ada tugu-tugu sahaja di dalam sbb namapun War Memorial.....tp alang2 lalu di situ masuklah juga dgn abg Syamil, anak yg sulong. Manakala yg lain tunggu dlm kereta dgn abahnya...lagipun takut anak2 tak larat nak panjat tangga ke atas bangunan lama itu. Tiket masuk murah saja, dewasa RM2 dan kanak2 RM1 seorg.

Tapi bila naik ke atas.....alamak cantiknya tempat ni...ada taman-taman...dgn tema masing2 yg terletak di setiap aras bangunan lama itu. Tak sangka di sebalik tembok tu ada taman-taman yg tersembunyi... Tak rugi naik tangga panjat ke atas...cantik tempatnya.....
Quote:

Sedikit Info ttg Kundasang War Memorial
This memorial garden is dedicated to the memory of the 1800 Australian and 800 British servicemen who perished in the P.O.W. camps in Sandakan and in the 3 Forced Marches from Sandakan to Ranau. And of the many Sabahans who suffered death in trying to assist them.
In Sandakan, From Sandakan to Ranau ; 1944-1945




Berlatarbelakang Mt Kinabalu.....




Pemandangan Mt Kinabalu dari Kundasang War Memorial; view yg sama spt gambar di entry part 1...











Terima Award Lagi, Kreativ Blogger.....

Dapat hadiah lagi....kali ni dpt award Kreativ Blogger dari K.Ummi, K.Linn , Aishah Ummi Aqil dan K.Jie Jie. Terimakasih byk2 kerana sudi hadiahkan award ni....



Nak kongsi juga award ini dgn ...

1. Masriyah
2.MaDiHa
3.Hajar
4.K.Jie Jie
5. Intan Suraya
6. Nurfikas
7.Kamalina
8.Arina
9.Zaiy
10.Rinzura
11.Dapurimpian
12.Zira
13. Wawa

Nanti bawa balik gantung kat rumah masing-masing ya...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net