Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 1-Sep-2008 00:29 Email | Share | Bookmark
Sambutan Kemerdekaan Ke 51 & Tag

beramai2 menyanyikan lagu kebangsaan
beramai2 menyanyikan lagu kebangsaan
beramai2 menyanyikan lagu kebangsaan
beramai2 menyanyikan lagu kebangsaan
Rombongan murid dr Tawau
mendengar ucapan
mendengar ucapan Pesuruhjaya Tinggi
antara yg hadir
penyampaian hadiah pelajar cemerlang
antara yg hadir
jurugambarpun ramai gak
jurugambarpun ramai gak
sdg menikmati minum pagi
sdg menikmati minum pagi
kek merdeka diedarkan kpd semua
acara menaikkan bendera
PERWAKILAN
menyanyi ramai2
dlm dewan minum pagi
acara memotong kek
kek hari kemerdekaan
Selamat berpuasa sekali lagi diucapkan buat semua....semalam masa tengok kat internet byk negara dah mula berpuasa hari ni, Isnin. Tapi kami di Brunei akan mula berpuasa esok, Selasa....nampaknya raya kali ni tak serentak dgn M'sia. Jadi hari ni anak2 sek spt biasa..esok 1 Ramadhan cuti umum.

Nak citer sikit tentang sambutan Hari Kemerdekaan ke 51 yg adakan pada pagi 31 Ogos di Suruhanjaya Tinggi M'sia di Brunei. Pelbagai bangsa yg hadir utk sama2 menyambut hari kemerdekaan kali ni.

Sambutan secara sederhana dimulai dgn acara menaikkan bendera, nyanyian lagu2 kebangsaan, ucapan oleh Pesuruhjaya Tinggi M'sia, acara penyampaian hadiah utk pelajar cemerlang, penyampaian hadiah bagi sukan volleyball lelaki dan akhir sekali acara memotong kek hari kemerdekaan.


Upacara menaikkan bendera semasa lagu negara ku


Beramai-ramai menyanyikan lagu2 kebangsaan..


Ahli PERWAKILAN turut menyanyikan lagu2 kebangsaan..


Sebahagian tetamu sdg menikmati sarapan ringan...


Pesuruhjaya Tinggi M'sia dan isteri sedang memotong kek Hari Kemerdekaan


Kek hari Kemerderkaan yg ditaja oleh Royal Brunei Catering...kek sponge coklat yg disalut dg bc..hias dgn bendera M'sia dan bunga ros merah+gold,serta tulisan warna gold....nampak cantik !

***Kredit to Mr Husben yg tolong ambil semua gambar sbb mama malas nak usung kamera....

Quote:

Ni pula homework yg dah lama diperam... homework ni diberi oleh Rozamy,Rinzura dan Ezza...sorry ya lambat siapkan......

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answer the question about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names. Then goes to their blogs and leaves them a comment. Letting them to know that they have been tagged. Let the person who tagged you know when you've posted your answer.So now, on to the questions...

1) What were you doing 5 years ago?
Tahun 2003 –lahirkan Syafiq pd 8.4.2003.di GH, .kena induce sbb masa preggy 6-7 bulan kadar gula tinggi. Tp masa nak bersalin tu gula dah ok. Cuma doctor takut ada risiko.

2) What are 5 things on your to-do list for today?
a.Siapkan anak2 untuk ke sekolah kecuali yg tadika dah mula cuti
b.Pergi kedai beli sayur…
c. Masak utk lunch
d.Jemput anak2 dari sekolah …biasanya bawakan lunch sbb ptg sambung sek agama
e. Ptg plan sekeluarga gi Mall

3) What are 5 snacks you enjoy?
a. Kacang..sebrg jenis kacang
b.kerpok goreng
c.semua jenis kerepek esp yg tak manis
d.buah-buah2an –pisang,tembaikai dan epal
e. coklat tu sesekali…tak sempat berebut dg anak2 aje..

4) What are five things you would do if you were a billionaire?

a. bila anak2 dah besar bawa semua menunaikan haji bersama keluarga yg lain
b. pelaburan dan simpanan utk anak2 dan masa depan
c.menaja rumah2 anak2 yatim dan rumah org tua
d.nak bina rumah di Kg keliling ada dusun…
e. jln2 makan angin ke tempat2 menarik seluruh dunia

5) What are five jobs you've had?

a.Habis final sem,belum konvo dpt kerja di bah kew syt hartanah.Mula2 ditawarkan kerja sementara tp hujung bulan kedua ditawarkan kerja tetap kat situ. Yg best kerja kat situ tambang ke tempat kerja free sbb com sediakan com bus utk staff mereka…2 trips pergi dan 2 trips balik.Dan staf yg baru berkahwin dihadiahkan pekaj penginapan…kira honeymoon di hotel rangkaian mereka seluruh M’sia. Tapi tak lama kerja sini sbb lepas kahwin quit ikut husben ke UK.

b. Di UK dpt kerja bah. Admin..kutip council tax di Majlis Perbandaran selama 1 thn. Selain tu buat gak sikit2 kerja admin. Yg syoknya hanya perlu kerja 37 jam seminggu tak kira pukul berapa masuk dan balik dgn syarat waktu perlu ada di office jam 10-2ptg.Ingat lagi masa bulan puasa awal masuk office sbb nak balik jam 2 ptg.

c. Balik M’sia sementara dpt kerja tempat lain….jadi cikgu sambilan di sek men…lagipun sek dkt dn rumah. Ni pengalaman pertama dan terakhir jadi cikgu..tak sanggup rasanya…cikgu yg tension nak ke sek... Anak murid rileks aje. Cikgu bagi markah latihan karangan B-…anak murid tukar jadi B+... Tak larat nak cakap jgn bising dlm kelas…murid2 memekak biarpun waktu exam....soalan exam tak bacapun,main tenyeh aje jawapan... Rata2 cikgu bawa rotan tp tak pukulpun murid pun sekadar pukul2 meja je. Ada kes cikgu pompuan terjatuh dlm kelas kejar anak murid nakal. Macam2 kes kat sek tu...budak pompuan pun berani calar kereta cikgu..

d. Then dpt kerja bah kew kat Syt jual dan service kereta mewah….dpt bertahan sebulan aja.. byk masalah kerja kat situ…yg paling tak tahan boss garang amat…baru kita ketuk pintu nak jumpa minta tt dokumen dah merengus marah tanpa sebab....

e. Tak lama lepas tu dpt kerja bah kew&admin di kilang milik adik-beradik bumiputra….tak jauhpun dr rumah. Kat sini best kerja…boss friendly senang nak discuss ttg kerja. Sempat kerja beberapa bulan kat sini…kena quit sbb ikut husben pindah kerja ke Singapore.

Oleh kerana soalan nak 5 kerja tu ajalah senarainya…sebenarnya lebih dr 5 ....kerja kat beberapa tempat lagi lepas tu hinggalah skrg kerja sepenuh masa sbg DO..Dapur Officer…boss nya Mr Husben…
phuuwwww lega dah siap homework... tak akan pass homework ni kat org lain sbb bulan puasa ni semua busykan...

Quote:

Tag Ramadhan



A.Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com, sweethoney, sofiaroxy, darleeluv, a gift fRoM hEaRt, a gift from azza, sejenak bersamaku, cherita dapur, kaklin,Mamasya...

b. Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com, sweethoney, sofiaroxy, darleeluv, a gift fRoM hEaRt, a gift from azza, sejenak bersamaku, cherita dapur, Was Will Always Me,Mamasya

Ni Arahan Nya…
Copy Gambar Kat Atas Tu Dan Post Kat Blog Kalian
Teruskan Mencari Mangsa Seramai 5 Org..(Nak Lebih Pun Takpe)
Setelah Mengenalpasti Mangsa Yg Sesuai, Sila Tinggalkan Pesanan Di Blog Mereka
Lastly, Jgn Lupa Tempek Url Kalian Sebelah Url Mamasya Kat AtasTuh...
Tag di terima dari K.Leen dan Cik Wan. Nak kongsi Tag Ni dgn kawan-kawan iaitu;
***kawan2 pilihlah nak sambung dari A atau B link Tag Ramadhan ni...

a. K.Ummi di Kuantan
b.Nurfikas di S'pore
c. Arina di Pakistan
d.Zaiy di Dubai
e.Azue
f.Rozamy
g.K.Zai Dapur Impian
h. Aima
i.Ezza


Dpt Tag lagi dari Rinz...tq Rinz..rajin buat tag....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net