Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 11-Feb-2009 23:54 Email | Share | Bookmark
Tmn Safari Indonesia Pt2

para pelakon cowboy show
posing tempat rehat
dlm baby animal zoo
posing dg staf zoo
posing dg staf zoo
posing
or utan tgh exercise
anak harimau rehat
Syazrin dgn anak singa
Syazrin dgn anak singa
Syakim dg harimau bintang
Syakim dg harimau bintang
Syazrin dgn anak org hutan
abg syamil dgn anak org hutan
abg syamil dgn anak org hutan
Syazrin dgn anak org hutan
posing dpn gajah
gajah pertunjukkan
dpn restoren tpt lunch
Syazrin dpn restoren
Syazrin dlm restoren
view dlm zoo
depan bgn coboy
posing dgn apachee
posing dgn coboy batu
sikancil
kapal tempat peguin
peguin
peguin
peguin berenang
dpn beruang yg dibekukan
ramainya penonton
staf sdg bagi penerangan
staf sdg bagi penerangan
harimau show
harimau show
harimau melompat lalu api
harimau show
harimau show
harimau show
harimau show
harimau show
harimau show
harimau panjat pokok
harimau panjat pokok
harimau show
harimau show
harimau show
harimau show
pemandangan dlm tpt rides
posing dgn dwarf
posing dgn dwarf
gajah utk ditunggang
entah apa nama binatang
ular
bah reptilia
bah reptilia
dpn tmn reptilia
bahtera safari
keretapi dlm zoo
dpn bgn cowboy
 
adegan cowboy show
apache
adegan cowboy show
adegan cowboy show
bangunan lepas terbakar
meletup
adegan cowboy show
barisan pelakon
penonton yg hadir
Setelah selesai mengelilingi Safari, tempat yg dituju seterusnya adalah zoo...masuk zoo ni percuma sbb dah dikira sekali dgn bayaran masuk safari. Ramai juga pengunjung masa kami sampai. Di zoo ni ada juga persembahan binatang, cowboy...ni percuma. Yang kena bayar bila naik rides,k.api pusing kws, tunggang binatang tertentu dan posing dgn binatang secara dkt.

Dalam kws zoo ni mobil kena parking dan kita jln2 masuk utk lihat binatang dgn lebih dekat. Mula2 masuk baby animal zoo... melalui laluan macam jambatan. Rehat sekejap kat tempat rehat ; minum dan mkn bekal ringan yg dibawa. Kat dlm baby zoo byk burung dan lain2 binatang spt org utan,kancil dll.

Dalam baby zoo....


Posing dgn staf di baby zoo


Dalam baby zoo....ikut laluan jambatan utk pusing kws...


Posing depan tempat org utan


Orang utan tgh bergayut...exercise... belakang tu rasanya hippo..


Aaaaa ni baru si kancil......kecik aja

Posing dgn simanja....sijinak...sang garang.....

Sebelum keluar dari baby zoo...ada tempat utk pengunjung posing dgn anak singa, harimau bintang dan org utan. Ramai jugak pengunjung yg mengambil peluang bergambar kenangan. Sekali bergambar utk sorang kalau guna kamera sendiri RP10,000 bagi setiap binatang. Tapi bila kamera sendiri boleh klik2 byk kali...bukan mereka perasanpun sbb tak guna flash...

Tanya hero-hero mama nak bergambar dgn binatang yang mana....berani tak....bagi pilihan utk mereka pilih.... Abg Syamil nak posing dgn anak org utan saja yg lain dia tak nak,Syakim pula pilih harimau bintang, Syazrin nak posing dgn semua....berani betul hero yg bongsu ni..... Syafiq yg no 3 langsung tak nak posing dgn mana2pun wpun dah pujuk..

Anak singa dgn rimau bintang tu senang utk bergambar...tak byk sgt bergerak...dah bagi mkn kenyang kut... Tapi yg susah posing dgn anak org utan...mukanya asyik tengok kiri kanan... macam cari sesuatu tak nak pandang kamera. Kenalah staf yg jaga setiap kali ada org bergambar gerakkan muka anak org utan agar pandang kamera.


Anak org utan ni dok perhatikan Syazrin....apa yg diperhatikan kat Syazrin.....

Nak jadi citernya selepas selesai Syazrin posing dan bangun utk keluar, anak org utan ni terus kencing kat kerusi...nasib baik Syazrin dah bangun...kalau terkencing atas Syazrin tak tahulah cam na baunya nanti.... Patutlah anak org utan ni tak nak pandang kamera..gelisah sbb dia dok tahan nak kencing....


Syazrin dgn anak singa...anak singa ni macam tgh tidur...lena dipeluk Syazrin...


Syakim posing dgn harimau bintang.....berani anak mama....
Syazrinpun nak posing dgn rimau bintang ni tp tak bagi...takutlah pula nanti Syazrin peluk rimau ni macam anak singa tu.....


Abg Syamil dg anak org utan...manjanya......

Lain-lain gambar dalam zoo...


Posing depan tempat pertunjukkan gajah tapi masa lalu situ pertunjukkan gajah belum mula. Belakang tu Rainforest restoren .

Keluar dari baby zoo kami ke Rainforest restoren utk lunch sbb perutpun dah keroncong...ramai org kat restoren jadi lambat makanan yg dipesan siap. Ingatkan hanya restoren Rainforest shj ada kat dlm tu tp rupa2nya byk lagi tempat makan...kafe.. foodcourt kat dlm zoo. Ada jugak pengunjung yg ambil peluang berkelah kat kws berumput...bentang tikar makan sekeluarga.

Lepas mkn terus ke tempat cowboy show tp show dah tamat. Hero-hero mama dah mula tarik muka masam frust sbb tak dpt tengok cowboy show... Utk tak nak hampakan mereka janji kita tunggu utk next show...kebetulan hari tu ada 2 show, biasa hari cuti umum 2 show...tgh hari dan ptg,hari biasa 1 show saja.
Sementara itu pusing2 kws lain....byk kws binatang kat dlm zoo tp tak sempat pergi semua dan rides tak naik satu pun...haiwan2 pun tak sempat naik. Hanya yg sempat tengok adalah tempat reptilia..ular , ikan dan binatang2 yg aktif waktu mlm...ni tempat khas yg disediakan, peguin dan pertunjukkan harimau.


Posing depan patung 7 dwarf...tp ni 3 aje...


View tempat rides.....ada macam2 rides kat dlm ni


Posing depan taman reptilia.....


Si peguin yg comel....
Tempat peguin ini terletak dlm sebuah kapal kayu 2 tkt...dari atas pengunjung boleh bagi makan peguin dgn membeli anak2 ikan di situ. Dari tkt bawah boleh tengok peguin ni berenang dlm air.


Bahtera Safari....replika kapal dgn patung2 binatang


Pertunjukkan Harimau

Nasib kami agak baik sbb masa masuk ke tempat pertunjukkan harimau, pertunjukkan belum bermula tp masa tu kerusi dah penuh. Kami sekeluarga dpt duduk kerusi paling atas...belakang. Jadi gambar2 yg diambil semua kena zoom dan ada yg tak terang sgt.
Sebelum bermula staf kat situ bagitau serba sedikit ttg harimau yg akan buat persembahan. Ada 3 org yg terlibat mengendalikan persembahan dan salah sorangnya pompuan.
Sepanjang persembahan harimau ni dibagi makanan...cebisan daging mentah kalau tak salah agar mereka ikut arahan. Macam-macam aksi menarik yg ditunjukkan spt di bawah....


Staf tgh bagi penerangan ttg harimau2 yg akan buat persembahan...


Ni harimau Sumatera yg paling bahaya tgh panjat pokok...tinggi pokok tu...
Kalau rimau ni lompat mmg lepas keluar pagar....


Sang rimau ni berjaya panjat ke atas utk mengambil daging yg diletakkan di btg pokok utk dimkn....


Adegan bahaya...harimau melompat melalui gelung berapi...


Harimau sedang beraksi.....berani betul staf pompuan ni berdepan dgn rimau..


Dah dahaga......minum susu dulu...rimau ni minum susu botol.....


Aksi harimau yg menarik

Pertunjukkan Cowboy

Setengah jam sebelum bermula kami dah masuk dlm tempat pertunjukkan...masa tupun dah ramai pengunjung. Anak-anak mmg tak sabar menunggu persembahan. Persembahan cowboy disampaikan secara live dlm bentuk sebuah cerita..menarik pertunjukkannya sbb cerita hero mengalahkan penjahat..aksi komedi dan stunt..letupan spt bom.. .dilakonkan oleh pelakon koboi dan apachee. Anak-anak mmg terhibur melihat persembahan cowboy.
Menurut supir kami ada ketikanya pelakon cowboy cedera semasa melakukan adegan bahaya antaranya terjun dr bangunan tinggi...lompat dr bangunan yg kena bom.. bangunan terbakar. Berisiko betul kerja mereka utk hiburkan pengunjung.


Pintu masuk ke cowboy show


Anak2 posing dgn apache.......


Posing dgn cowboy batu pulak.....


Adegan semasa cowboy show


Adegan bangunan meletup....sorang pelakon bergayut di tali lompat keluar dr bangunan yg terbakar tu. Bangunan ni mmg terbakar betul.


Barisan pelakon pertunjukkan cowboy....


Ramai penonton yg menyaksikan cowboy show...

Selesai menonton cowboy show kami terus keluar dari zoo safari. Puas hati masuk sini sbb macam-macam binatang dan persembahan ada. Tempatnyapun selesa..menghijau dan kawasan nyaman dan terjaga. Destinasi seterusnya ke Puncak pula.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net