Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 23-Apr-2009 22:42 Email | Share | Bookmark
Famili Cuti-cuti -Pantai Jerudong & Empire Hotel

 
 
 
 
 
 
Siri akhir citer famili dtg cuti2 ke Brunei iaitu ke Pantai Jerudong dan Empire Hotel.
Famili bertolak balik belah ptg....flight pukul 3...jadi belah pagi bawa jln2 tempat yg belum sempat pergi lagi.

Pantai Jerudong



Citer gambar di atas;
A. Bot nelayan yg baru sampai ditarik ke darat dgn kenderaan yg sedia menunggu. elainan bot nelayan di sini....bot di tarik bawa balik dan tidak di tinggalkan di tepi pantai.
B. Bot di depan pasar ikan....ikan sedang dipunggah turun dari bot ke pasar.
C.Leka tengok ketam yg masih hidup

Pantai Jerudong dah ada dlm entry sebelum ni .......tempat nelayan bawa naik ikan dari laut. Saja bawa famili ke sini utk tengok ikan2 segar sambil melihat bagaimana nelayan angkut ikan ke darat. Dlm 2X sehari nelayan bawa naik ikan....kalau tak silap dlm pukul 10-11 pagi dan 3-4 ptg. Dimana sebahagian ikan terus dijual di situ dan ada yg dibawa ke pasar lain.
Ikan2 dan seafood mmg segar belum kena ais lagi....byk yg saiz besar . Bila pusing2 tengok gerai ikan...makpun cakap besar2 dan murah ikan...geram tengok, kalau dekat boleh bawa balik. Beli juga ikan tenggiri sbb mak kepingin nak mkn singgang kepala ikan tenggiri....ketam pun beli...permintaan SIL yg nak mkn ketam rebus. Nasib baik sempat masak utk mkn lunch sebelum mereka bertolak balik...tercapai hasrat dpt mkn....

Empire Hotel.

Selepas Pantai Jerudong,singgah Empire Hotel yg terletak berdekatan. Saja bawa jln2 ke sini utk lihat pemandangan yg cantik di kws hotel ini.
Hotel Empire merupakan satu2nya hotel yg terletak di tepi pantai dan terbesar di sini dgn macam2 kemudahan spt cinema,pdg golf,water sport dll. Biasanya kalau week end org ramai serta pelancong dtg ke sini utk posing semata2..... Nak menginap di sini poket kena tebal....maklumlah hotel byk bintang...jadi jln2 cuci mata aje....



Bangunan utama hotel.....mewah berkilauan.......

Pemandangan bahagian luar hotel....taman, swimming pool dan pantai....








Tengok Syazrin posing manja kat tiang tu.........

Quote:
Friendship Award dari Yumna nun jauh di Tasmania....tima kacih byk2 Yumna....
Yumna bagi award dan hwork sekaligus...award ni bawak balik segera sangkut kat dinding.......tp hwork tu kena peram dulu ya Yumna.......



Friendship Award ni nak kongsi dgn semua teman2.....bawa balik gantung ya...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net