Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 26-Apr-2009 07:26 Email | Share | Bookmark
Happy 4th Birthday Syazrin!

 
 
 
 
 
Quote:
Terimakasih buat semua yg sudi wish birthday utk Syakim pada minggu lepas.......

Minggu ni giliran Syazrin menyambut birthday ke 4 thn...iaitu pada semalam 25 April. Harap tak ada yg jemu menatap gambar birthday hero2 mama.....maklumlah 3 org sambut dlm bulan April ni...berderet-deret...



Kek Nemo utk birthday Syazrin...mmg dah plan nak buat kek nemo utk Syazrin sbb dia mmg suka citer mahupun gambar Nemo.... Tak pandai nak nguli fondant buat nemo...senang kerja letak aja nemo mainan...aci tak...
Masa tgh deco kek ni.....Syazrin asyik ulang alik masuk dapur tengok kek birthdaynya....tak siap2 juga... maklumlah mamanya lama sgt kat dapur nak hiaskan kek....



Alahai pakat berebut pula nak tiup lilin besday Syazrin...lastnya Syazrin dpt tiup sebtg lilin saja ...marah dia....

Quote:
Baking kek sponge cho utk buat kek nemo Syazrin......sebelum ini pernah buat kek sponge resepi yg sama tp utk cc. Keknya nampak rendah sbb sengaja pakai loyang 9" nak bagi nampak lebar dan besar kek ni......
Resepi copy dah lama dr FNR ...tak ingat siapa tuan resepi. Masa jln2 rumah Mamafami jumpa resepi yg sama.....rupa2nya Shida pemilik resepi. ..tima kasih buat kedua2nya...



Sponge Cake
Sumber; Shida FNR

Bahan
120 gm gula kastor
120 gm tpg gandum
20 gm butter yg dicairkan/minyak jagung-guna minyak masak
10 gm super sponge or ovallette
20 gm air
4 biji telur grade B
1st esen vanila
**kalau nak buat cho sponge gantikan 2 sb tpg dg serbuk koko..

Cara
1. Satukan gula,tpg,telur,ovallette dan air.
2. Pukul pd kelajuan tinggi hingga kental selama 5 min.
3. Perlahankan putaran dan masukkan butter/minyak dan diikuti dengan esen vanilla.Kacau rata.tuang dlm loyang yg dialas.
4. Bakar dlm oven yg telah dipanaskan 170'C selama 40-45 minit- bakar 40 min
kalau utk cc ; sudukan dlm acuan.Bakar pd suhu oven 170'C selama 20 minit.
5. Bila masak terus keluarkan dari loyang dan sejukkan atas redai.


Gambar2 Syazrin dari baby till 2+ thn

Gambar Syazrin di bawah ada yg pernah disiarkan sebelum ni,kongsi semula utk entry khas besdaynya....



Umur Syazrin tika gambar diambil....
A.Dlm pantang...lahir 3.4kg. kira 2nd paling berat...juara abg sulong,Syamil...4kg masa lahir...
B.Umur 4-5 bulan...
C. 11 bulan...masa ni kurus sikit sbb baru semboh dr demam
D.13 Bulan
lain-lain gambar masa umur 2 + thn



Ambil gambar studio....umur Syazrin dlm 1 1/2 thn masa ni.....

***buat Syazrin dari mama dan abah....happy birthday....moga jadi anak yg soleh dan berjaya kelak...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net