Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 23-Jun-2009 08:56 Email | Share | Bookmark
Alhamdullillah..termakbul impian kelahiran baby Syakirah

 
 
 
Assalammualaikum semua.....

Perkenalkan ahli keluarga baru Mamasya... baby Syakirah Aeda, puteri yg dinanti... buah hati ke 5 mamasya ......sibongsu kpd 4 hero mama yg selamat dilahirkan pada 20 Jun 2009(Sabtu) jam 11.45 a.m.

Berat& pjg : 4.17 kg & 57 cm
Kelahiran : Normal
Tempat lahir : Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha (R.I.P.A.S), BSB Brunei
Usia kehamilan; 38 weeks+; Edd : 2.7.2009

Ada juga teman-teman yg bertanya sebelum ini samada mama bakal dpt baby....mohon maaf sbb mama tak mengiyakan.
Namun berita kelahiran baby Syakirah ini ingin dikongsi kegembiraan dengan semua...


Gambar terbaru baby Syakirah...yg diambil hari ni 23 Jun 2009,usia 4 hari.

Quote:
Baby Syakirah dlm perut mama.....

Gambar ultra sound baby Syakirah tika 20 weeks, masa ultra sound doktor cakap maybe dpt baby girl.....tp tak letak harapan yg tinggi dpt baby girl sbb sebelum nipun hero2 mama ada masa ultrasound doktor cakap girl tp dpt boy....yg penting dapat baby sihat....


Wpun Syakirah yg paling berat berbanding abg2nya masa dilahirkan mengalahkan abg Syamil yg lahir 4 kg tp kelahiran Syakirah mudah. Pukul 10.30 tiba di hospital...dr rumah ke hospital 15 min, 11.10 masuk wad bersalin...jam 11.45 selamat dilahirkan.
Sepjg kehamilan Syakirah tak byk masalah.Cuma di awal kehamilan mengalami alahan yg teruk....apa yg ditelan makan wpun air masak semua keluar semula...berat badan turun. Selepas ok tiada alahan..mula ada selera makan, berat badan naik bagai dipam2...alasan makan utk 2 org.... Sampai doktor nasihat kurangkan mkn.....
Kena 3 kali ambil ujian gula sbb kandungan agak besar tp ketiga2 ujian ok tiada tanda kena kencing manis dan tekanan darah sepjg hamil normal.

Abg-abg Syakirah yg berempat happy sgt dpt adik girl sbb diorg mmg nak adik girl....diorg cakap boy dah ramai kat rumah ni...nak adik girl pula. Cuma skrg ni Syakim dan Syazrin tak sihat...kesian kat hero mama berdua ni....



Walaupun dlm berpantang.....ngadap PC tak ada pantangnya..... Kalau ada kesempatan dan baby Syakirah ok tak meragam mama akan berkunjung ke Fp...dan blog kawan....

Quote:
Kad dari Suzi yg jauh di Adelaide.
Terimasih banyak utk Suzi yg sudi buat entry khas dlm blognya beserta kad tahniah utk kelahiran baby Syakirah dan besday mamasya...muaahhh...
Terharu dan gembira rasa di hati dpt kad yg penuh bererti........


Kad utk Syakirah......pipinya bam bam cam baby Syakirah....


Kad besday mama......

Quote:

Kelahiran Syakirah juga bermakna sebagai hadiah.....
hari jadi mamasya pada 22 Jun yg baru lepas dan
hadiah buat mr husben semperna hari bapa


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net