Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 13-Jul-2009 13:09 Email | Share | Bookmark
Baby Syakirah dgn Abg-abgnya....

 
 
 
 
 
Abg cayang baby Syakirah.....



Ni foto pertama baby Syakirah dgn abg2nya......baru berkesempatan abgnya bergambar dgn adik mrk. Sebabnya selama 2 minggu pertama kelahiran Syakirah...abgnya Syazrin dan Syakim tak boleh dekat dgn Syakirah. Syazrin dan Syakim hanya boleh tengok baby Syakirah setakat luar pintu bilik...tak benarkan masuk sbb mereka berdua kena chicken pox sehari sebelum Syakirah dilahirkan....jadi tunggu mrk betul2 semboh baru benarkan dtg tengok Syakirah dr dkt. Mrk berdua berjangkit dari Syafiq yg terkena chicken pox sebelum itu. Abg Syamil mmg pernah kena sebelum ni...jadi dia selamat. 2 minggu pertama tu kesian kat Syazrin dan Syakim sbb dtg tengok adiknya dari jauh....tak dpt pegang dan cium...... Tapi terpaksa pisahkan mrk sbb takut berjangkit....nipun mengikut nasihat doktor juga....



Semua abgnya seronok bila dah dapat pegang dan cium baby Syakirah.....Kalau Syakirah nangis semua kalut cakap, cepat mama baby nangis tu..cepat bagi susu.... . Yg paling suka sekali dapat adik ni, Syazrin lah....kejap2 dtg minta cium adiknya......
Cakap kat Syazrin yg skrg ni dah tak boleh panggil lagi Syazrin baby sbb baby panggilan utk Syakirah...kena panggil abg Syazrin. Maklumlah selama ni Syazrin kami sekeluarga panggil dia baby..... Pada awalnya dia tak da respon apa2....lepas 2-3 hari tu dia mula bagitau yg dia abang dan kalau duduk dkt Syakirah dia cakap kat Syakirah yg dia abg..... Bila Syakirah nangis dia cakap...Kirah jgn nangis.......
Syazrin panggil Baby Syakirah.......Kirah....

Baby Syakirah.... usia 3 minggu

Lagi gambar baby Syakirah....... Sejak baby Syakirah lahir ni....mama rajin betul snap gambar baby Syakirah, nasib baik abg2 tak jeles.... Kalau boleh setiap aksi dan gelagatnya mahu diambil untuk tatapan dan kenangan......
Tak tahulah kut lepas ni Fp Mamasya bertukar dari Fp masak-masak ke Fp baby pulak..... . Tapi rasanya tetap akan update aktiviti masak2 lepas pantang ni....tp bergantung kalau rajin nak ke dapur ...... . Cuma sepjg pantang ni mmg tak ada citer masak2 dlm FP wpun ada masakan sebelum bersalin yg belum sempat update....kita sambung kisah masak2 lepas pantang nanti ya......

Gambar terbaru baby Syakirah......





Projek Masa Pantang.......RoboKim...

Ni pulak projek Math darjah 3 Syakim utk disiapkan masa cuti sek dan perlu dihantar minggu lepas bila sek dibuka semula. Wpun dlm pantang mama tolong jugak Syakim siapkan projek seknya...selain tu Mr husbenpun ada tolong juga.
Kalau nak biarkan Syakim buat sorang2 mmg tak siaplah projek Mathnya yg perlu kumpul kotak2 dan buat bentuk tertentu yg disukai. Nasib baik mama ada idea buat ROBOKIM = ROBOT + SYAKIM .......


**Syakim posing dg Robotnya sebelum ke sek. Tali yg merentasi Robokim tu utk mudah pegang Robokim, bukan aksesori Robokim....

Syafiqpun tuntut nak jugak robot sebijik.......nasib baik Syazrin tak minta... Mama cakap nanti dulu bila mama lapang mama buatkan....kita kumpul kotak dulu. Nampaknya ada lagi sebijik robot mama kena siapkan masa pantang ni..dah jadi pakar robot pulak mama dlm pantang ni .......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net