Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 12-Oct-2009 05:32 Email | Share | Bookmark
Aidilfitri 1430 (Pt 3) & Nasi Dagang Raya Puasa 6

 
 
 
 
 
 
 
Hari ni komputer buat hal...kejap2 kena restart macam mogok pulak....buat rasa malas nak edit gambar2......tp sabarrrrr edit jugak plan2 sbb byk gambar dlm memory card nak update dlm Fp.



Sebelum tengok gambar open house.....tengok gambar ni dulu.....menarik sebuah showroom kereta di sini menghias dpn galeri mrk patung2 berbaju melayu dan rumah traditional dgn tema hari raya.......cute je......



Masih kisah raya.....iaitu open house yg kami pergi. Tak byk sgt gambar diambil masa open house di rumah-rumah yg kami kunjungi sbb kdg2 lupa nak ambil gambar bila dah sibuk makan-makan dan berborak wpun kamera dibawa......
Gambar di atas beraya di rumah teman pejabat husben merangkap tuan rumah kami dan rumah student husben.



Gambar anak2 posing sebelum keluar beraya....5 orang 5 gaya.....



Mlm sabtu minggu lepas beraya di rumah k.Mon....pd ptgnya K.Mon hantar msg jemput beraya...kebetulan mlm tu ada satu open house...terus ajelah ke rumah k.Mon selepas itu. Macam-macam hidangan dihidangkan di rumah k.Mon spt nasi nasi minyak, rendang daging, ayam bakar madu, makaroni bakar, acar rampai dan soto daging...semuanya sedap belaka..... Pelbagai jenis kek yg cantik-cantik turut terhidang. Anak-anak pula seronok bermain dgn anak k.Mon. Tengok tu dok kerumun anak dara k.mon yg tengah bagi duit raya......



Tengok tu serius Syazrin posing sebelah anak dara k.Mon yg comel berkebaya biru dgn kain batik dan tudung hitam......bagai pinang dibelah dua ke tak......



Oleh kerana abg2 pakai baju oren sedondon Syakirah pun pakai baju bunga oren sikit biar nampak sama...cari juga baju macam abg tp tak ada saiz baby...kalau tidak mmg dah beli...biar nampak boria...... Sbb keluar beraya mlm, pakaikan Syakirah baju tidur aje....senang balik tak payah salin.... Masa nak ke rumah k.Mon bajunya kotor kena tukar baju lain......nasib baik bawa baju extra.
Syakirah seminggu lagi masuk 4 bulan...dah beberapa kali dia berjaya meniarap....

Quote:

Nasi Dagang Raya Puasa 6

Untuk juadah raya puasa 6 kami sekeluarga pada mlm sabtu lalu masak nasi dagang. Sebenarnya awal Syawal lagi rancang nak masak nasi dagang..lagipun ikan tongkolpun dah ada dlm peti ais tp tangguh hinggalah sabtu lepas.
Kukus nasi dan masak kuah belah ptg sbb nak buat berbuka. Nasib baik dah siap masak awal sbb abg no 3 dan 4 minta mkn nasi dagang......hidang utk mrk berdua dulu....





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net