Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 20-Oct-2009 08:21 Email | Share | Bookmark
Aidilfitri 1430 (Pt 4)Minggu Terakhir Syawal & Beraya di Miri

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Syawal telahpun berlalu....maka tamatlah kisah open house...makan-makan.... Maka entry kali ni citer penutup raya Aidilfitri 1430 H....Aidilfitri terakhir kami sambut di Brunei setelah 3 thn berturut-turut beraya di sini...hanya thn pertama kami pulang beraya di kg. Thn depan InsyaAllah panjang umur sambut raya bersama sanak saudara dan sahabat handai di semenanjung pula.

Minggu Terakhir Beraya di Brunei

Bermula hari Jumaat kami mendapat undangan beraya di rumah K.Umi pegawai kedutaan M'sia di sini...sayang lupa nak ambil gambar beraya di rumah K.Umi.


**Syakirah didukung oleh isteri tuanrumah di open house yg kami beraya pada hari sabtu.Tetamu turut disajikan dgn alunan musik secara live .....

Open house hari sabtu pula adalah di rumah pemilik restoren M'sia di sini...Restoren Amanah Harith yg terkenal dgn laksa Johor. Jadi laksa Johor antara juadah yg turut dihidangkan disamping lain2 hidangan....segan nak ambil gambar makanan.
Sebelah malam dan hari Ahad ada lagi jemputan open house tp kami tak dapat pergi sebab nak ke Miri.

Beraya dgn Along kawan siber di Miri

Selesai beraya di Brunei kami terus menuju ke sempadan Brunei Sarawak.. iaitu ke Miri....jam 5 ptg dah melepasi sempadan. Sambil tu bersms dgn Along kami dah on the way ke rumahnya, nak call tak dpt sbb guna talian Brunei. 2-3 kali pusing melepasi spg masuk ke perumahan Along tinggal....hampir nak sesat akhirnya dpt juga jumpa Along.....



Walaupun sebelum ini hanya kenal Along di blog sahaja tetapi pertama kali jumpa dah mesra....terimakasih Along sekeluarga sudi melayan kunjungan kami. Along hidangkan spaghetti,bandung jeli, sardin roll dan kek lapis. Cantik kek lapis Along...sedap pulak tu terutama kek lapis coklat cheese tu....



Anak2 posing dgn 2 org hero Along..hero Along yg sulong study di KL...


**Mama kena kejutkan Syakirah yg tidur kepenatan utk posing dgn baby Liana.....suka tengok mrk posing berdua.....

Bukan saja mama dpt jumpa kawan....baby Syakirahpun dapat jumpa kawan baru.. Baby Liana yg comel...hampir sebaya dg Syakirah..beza baby Liana awal beberapa minggu saja. Baby Lianapun baby girl pertama Along sama spt mama.



Along bagi face towel yg berjahit nama baby Syakirah Aeda...cute betuiii....tima kasih byk2 Along..... Moga silaturahim kita berpanjangan dan dpt bersua lagi.....

Beraya dgn Za di Miri

Tgh hari keesokkannya selepas check out dr hotel kami menuju ke Lutong Baru...ke rumah Za...kawan siber juga. Za dah call tanya bila kami nak sampai...sebenarnya lambat sikit check out. Kali nipun sesat juga.. Tapi akhirnya dpt juga jumpa rumah Za setelah beberapa kali pusing.



Ini juga merupakan kali pertama bertemu Za ....tak sangka dpt juga bertemu Za setelah beberapa kali berbual di ruang siber. Zapun mesra orangnya wpun baru jumpa....macam kawan lama pula.
Oleh krn sampai di rumah Za belum lagi lunch....perutpun dah keroncong apalagi terus makan... Za masak nasi dgn pelbagai lauk dan mee kari....sempat Za masak sorang-sorang.Sibuk Za melayan kami dan tetamu lain. Terimakasih Za sudi jemput kami mkn-mkn di open house rumah Za.



Za juga ada 4 hero tp hanya bongsu ada di rumah...yg kebetulan pakai baju oren sama dgn hero mama..... Panjang umur, InsyaAllah kita berjumpa lagi......jemput dtg ke Brunei pula....

Bandar Miri

Dah lama tak ke Miri...ambil peluang bawa anak2 jln-jalan sambil beraya di rumah kawan siber. Miri terletak 2 1/2 jam dari rumah.



View bandar Miri dari tkt 22 Imperial Hotel Apt .....apt tempat kami selalu menginap kalau ke Miri. Gambar tak begitu terang sbb ambil dari tingkap kaca bilik.



Biasa kalau ke Miri yg tak pernah miss order laksa Sarawak dan Mee Kolok.....kali ni tapau aja laksa S'wak dan Mee Kolok balik mkn di rumah. Mee kolok ni favorit anak2.Selain itu yg kami selalu beli kalau pergi Miri ialah ikan terubuk masin...goreng garing sampai tulangnya rapuh sedap mkn dgn nasi......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net