Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 13-Mar-2010 02:30 Email | Share | Bookmark
Bertemu Kembali

 
 
 
 
 
 
 
 
Quote:
Assalammualaikum semua........lama sungguh Fp ni tak terusik....dah penuh bersawang ..tak sempat nak sapu... Sibuk memanjang dgn macam2 xtvt sejak balik M'sia...hari minggu pun kadang2 tak lekat rumah, tambahan bila dah mula kerja skrg. Ditambah lagi kena uruskan keluarga sendiri sbb Mr husben masih bekerja di Brunei till Jun tp sesekali hari minggu bila kesempatan Mr husben pulang.
Terimakasih buat semua yg masih sudi berkunjung Fp Mamasya wpun dah lama tak berupdate.....terutama buat teman2 FP/Fb/blog yang sudi bertanya kabar.Maaf belum sempat buat kunjungan balas lagi sejak balik... rindu dgn celoteh dan masakan teman-teman.....
Alhamdullilah kami sekeluarga sihat walafiat....anak2 pun ceria. Masa mula2 balik selalu gak anak-anak tanya bila nak ke Brunei semula....maklumlah sebelum ini balik bercuti kali ni balik terus..................
Ok tak nak celoteh pjg...mari kita tengok gambar .... . Byk gambar yg diambil sejak balik ..byk cerita nak dikongsi tp update sikit2 dulu buat kali ini....




Gambar kenangan di Airport Bandar Seri Begawan dan di KLIA pada 12 Dec 2009.Terimakasih buat famili keluarga Kapten Amran yg sudi menghantar kami di airport. Di KLIA, SIL yg sdg sarat mengandung dtg bersama anak2 dari S.Alam, t.kasih Da sudi dtg bertemu kami sekeluarga. BIL juga dtg dari Trg menghantar kereta kami ke airport. Di samping itu abg yg kerja di airportpun ada dtg tlg ambilkan brg2 kami dan bawa ke rumah. Terimakasih buat ayah Su dan abg Nuar yg bersusah payah membantu kami. Terimakasih juga byk2 buat Tok Su yg tolong tengokkan rumah kami sepjg kami berada di Brunei.




Gambar anak-anak di rumah, home sweet home.....



Hari pertama anak2 memulakan persekolahan thn baru 2010. Sekolah baru....kawan baru...suasana baru. Kebetulan guru kelas abg Syamil masa djh satu 2005 sama guru kelas Syafiq thn ini. Anak-anak masih menyesuaikan diri dgn sekolah baru...ambil masa nak sesuaikan diri...mrk masih teringat sekolah lama...kawan2 lama......
Syazrinpun dah mula sekolah tadika,sama tadika dgn abg no 1 dan 2 dulu. Cikgu2pun masih cikgu sama,pergi balik Syazrin dihantar oleh pihak tadika...senang sikit mama,tak payah kelam kabut nak hantar dan ambil.

Quote:


Perkembangan Syakirah Aeda 6 bulan - 8 Bulan

Kalau sebelum ini tiap bulan berkesempatan update citer anak dara mama yg sorang ini.....skrg ni update sekali harung......janji ada gambar Syakirah kat sini...



Gambar Syakirah 6 bulan masa hujung Dec 2009, gambar masa balik kg di Trg.



Syakirah 7 bulan, masa ni dah pandai panggil abah.... mama...



Syakirah terkini dah 8 1/2 bulan. Dah boleh duduk tp tak nak merangkak...mengesot ke mana2...pantang nampak pintu luar terbuka laju je nak keluar...... Syakirah suka kacau buku dan barang abg2nya.....selalu abg2nya bising bila Syakirah tarik brg2 mrk. Gigi dah ada 2 di bawah, satu di atas. Dah pandai bye-bye kat mama dan abg2nya. Satu lagi suka gerak2kan tangan...menari bila dengar lagu twinkle2 little star...... Kalau abg2 nya main bola diluar rumah, dia mula tak senang duduk....nak keluar rumah jugak..... Bila bangun tidur suka cari pintu...tak kira pintu bilik atau pintu almari...dia akan ketuk2...tanda dia dah bangun nak keluar bilik....... Yang paling dia susah nak berenggang kalau nak tidur atau dia nak rehat, kena ada kain lapnya.... dia akan pegang sampai tertidur, bantal busuk ke..bantal baru ke dia tak layan...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net