Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 15-Apr-2010 04:31 Email | Share | Bookmark
Cuti-cuti Langkawi (Pt 2)&Happy Belated Birthday Syafiq!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sambung pt 2.....hari ni cuti.. lapang sikit sbb tak kemana2..dptlah sambung citer cuti2 Langkawi....



Xtvt hari kedua bermula dgn swimming....anak2 lepas sarapan terus ajak turun kolam. Sarapan beli di warong tak jauh dari apt....nasi lemak dgn roti canai.Bila dah masuk dlm kolam....lama pulak tu...tak nak naik...sampai kecut tangan.....seronok betul main air.Tapi tak boleh lama-lama sgt dlm air....pagi ni plan nak jalan-jalan lagi........


Petronas Quay, Telaga Habour



Destinasi pagi ni ke Oriental Village dan Cable car, tp on the way tu kami singgah tepi laut Telaga Harbour .. Petronas Quay....cantik pemandangan di situ...ada jeti dgn kapal-kapal berlabuh....

Oriental Village & Cable Car



Lepas posing di Petronas Quay, terus ke Oriental Village..masa sampai cuaca dah mula panas...pelancongpun ramai.Jalan-jalan kws kedai sambil ambil gambar...cantik bangunan kat kws ni.



Sapa2 berani boleh posing dgn ular sawa tu....RM5 sekali posing.... Tp budak pompuan pakai baju kurung biru yg jaga ular tu macam tak takut langsung dgn ular...dibiar aja ular melingkar di bahunya....berani betul dia.



Mula-mula takut juga nak naik cable car tp bila tanya anak...mrk nak naik...mamapun ikut sama naik......anak2 ok dan ceria dpt naik cable car..mamanya yg rasa gayat sikit bila dah kat atas tu... Kami berhenti di station pertama utk ambil gambar....cantik view dari atas.tp station ke 2 malas dah nak turun. Ramai betul pelancong dlm dan luar negara beratur naik cable car.





On the way balik ke apt dari cable car..kami meninjau tempat makan..maklumlah perutpun dah berkeroncong..panas pulak tu.Kedai pertama yg kami singgah...kedai ikan bakar, ramai org....laukpun dah habis licin. Then berhenti tepi laut tak jauh dari Petronas Quay...ada gerai makanan...makan tepi pantai...tp jual laksa dan rojak..tak jadi sbb nak cari nasi jugak. Cari lagi tempat makan....nampak restoren yg penuh dgn org ramai...ada 2 bas pelancong masa tu. Tp berhenti jugak sbb nampak ada tempat kosong...lagipun berkenan dgn wakaf2 yg disediakan dpn restoren...anak2 pun suka nak mkn di wakaf. Intai makananpun....byk lagi lauk.Restoren ni terletak tak jauh dari Beras Terbakar...menyediakan pelbagai lauk...dan pelbagai jenis ikan bakar.
Yg syoknya air minum, pelanggan tuang sendiri...dah siap jug2 air dgn pelbagai perisa...harga air cukup murah...gelas saiz biasa baru 50sen...anak2 suka betul tuang macam2 air ada... Harga nasi campur tak mahal sgt..ada masakan kg..patutlah ramai org singgah. Satu lagi pinggan makanpun kita kena lap sendiri....patutlah murah harga nasi...

Lepas perut kenyang balik apt..rehat..zzzzzz...ptg keluar lagi......nanti citer dlm pt 3....

Quote:



Baru kutip award mengelip dari umah nenek yg pandai sulam menyulam, t.kasih byk2 nenek .Gantung kat dinding, biar berseri sikit rumah yg jarang bersapu skrg ni....

Quote:

Happy belated Birthday Syafiq....



Birthday Syafiq yg ke 7 sepatutnya 8.4 yg lepas... tp hujung minggu hari tu baru sempat belikan kek. Nak buat sendiri mmg tak sempat......busy sokmo le ni.... malaspun ada skrg ni.... Hari besdaynya Syafiq tanya mana kek....mama tak masak2 ke untuk kawan2 di sekolah....aduhai mana mama sempat Syafiq....... ..lagipun di sini.... di sek mana ada org sambut birthday.....nanti mama belikan kek. Nasib baik dia ok...boleh terima...asalkan ada kek birthday utknya....mama belikan kek blackforest ..
Happy birthday Syafiq dari mama dan abah.....jgn malas-malas...rajin belajar..dengar cakap cikgu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net