Mama's FotoPage

By: Mama sya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 22-Jun-2010 11:33 Email | Share | Bookmark
Happy 1st Birthday Syakirah Aeda!

 
 
 
 
 
 
 
Quote:
Assalammualaikum semua......apa kabar? moga semuanya sihat walafiat.. .Lama betul rumah tak berkemas..penuh sawang dan debu.... Rumah kawan2pun tak sempat nak jengah... Tuan rumah dok busy sokmo... macam2 xtvt dan alasan... yg utama kemalasan melanda....

Ingatkan week end nak update fp...tak sempat juga..antara sebabnya rumah dalam proses ubahsuai sepjg April-Mei...ruang tamu dan bilik utama tak boleh guna langsung....tak selesa dan berdebu dgn pekerja dok keluar masuk rumah...nak mengadap PC pun tak tenang. Xtvt office pun byk...hujung minggu 3 minggu berturut sepjg Mei ada program sihat, bengkel ISO dan program di PD 3 hari 2 malam.Minggu lepas berbengkel KIK selama 2 hari....minggu ni kursus Kewangan 3 hari.
Bila rumah siap awal Jun lalu, busy kemas semula ruang dan kebetulan ada lagi sebahagian barang tiba dari Brunei. Minggu ni brg2 terakhir sampai bersama dgn kereta kami dari Brunei....xtvt mengemas lagi.......


Tapi nak jugak update entry kali ni, semperna birthday buah hati sikecik mama....Syakirah Aeda yang dah genap 1 thn..pada 20 Jun 2010 yg kebetulan jatuh pada hari bapa....Happy birthday Syakirah sayang....



Mama tukang tiup lilin......kongsi potong kek dgn Syakirah.....


Quote:

Perkembangan Syakirah pula.. Syakirah kalau makan mmg berselera ...breakfast,lunch dan dinner mkn bubur nasi. Suka makan biskut marie. Kalau nampak org makan, diapun sibuk nak makan sama..nak.. nak.. . Pesan dgn abg2nya jgn bagi sebrg makanan pd Syakirah.
Syakirah dah mula boleh sebut beberapa patah pktn antaranya nak, bye-bye, apa , abg, kakak, dak (bedak), tak ,mama , abah . Citer ttg panggil kakak, minggu lepas jemput kawan sekeluarga dinner di rumah..Syakirah panggil anak gadis kawan mama kakak , kawan mamapun Syakirah panggil kakak, gelak kami dengar bila Syakirah panggil kakak. Kawan mama cakap, Syakirah ni aciklah....bukan kakak.....

Syakirah kalau dapat sikat , suka sikat rambutnya..wpun sikat pegang terbalik..... . Kdg2 berebut sikat tak bagi org sikat rambutnya.....rambut mamapun dia nak sikat juga...... Selalunya bila balik office...dukung Syakirah...Syakirah sibuk membelek brooch...tudung mama...butang baju....kecik2 dah pandai membelek hiasan ni.......

Satu lagi Syakirah ni....kalau abg2nya buat apa yang menarik perhatiannya, diapun nak buat sama......bila abg2nya ngadap komputer..diapun sibuk ngadap sama..ketuk2 keyboard.... Abgnya ngadap buku...dia pergi kacau sepahkan buku.....abg2nya bising cakap Syakirah kacaulah.....! Syakirah juga suka kacau kalau abg2nya tidur, dia akan intai abgnya pejam mata ke tidak..kalau pejam mata...dia akan tepuk kepala abgnya..kejut suruh bangun..tak bagi tidur.... Pantang dpt remote...mulalah tekan butang remote....konon nak tekan channel, kalau tak dpt mulalah diketuk2nya remote..bila kena marah ...dia akan tanya apa..pa.pa...
Dan kalau abg2nya bising diapun turut jerit sama..... Biasa mulutnya mmg bising..entah apa diceloteh...... menghiburkan kami sekeluarga....




Gambar week end lepas..bersiap2 bawa anak2 ke KL.Cuti sekolah kali ni...tak bercuti kemana2pun ...hanya ziarah sepupu2 mrk. Tengok abg2 berdua tu bukan main posing dgn Syakirah....



Syakirah dari 9 bulan hingga 11 bulan.Syakirah skrg semakin aktif..tak boleh duduk diam.. nasib baik bila nak suruh dia posing, dia boleh diam sekejap.... Suka tunjuk jari 1...bila tanya Syakirah 1 atau 2 tahun......

Quote:

Happy belated birthday buat abg Syamil, Syakim dan Syazrin....



Entry tertunda besday abg2 Syakirah, Syakim dan Syazrin bulan April. Abg Syamil hujung bulan 5. Tahun ni semua kek besday anak2 mama beli....bagi oven berehat secukupnya..
Abg Syamil pula cakap dia nak potong pizza aja utk besday dia...tak payah kek.....

Quote:



Hari ni 22 Jun besday mama pula...beza 2 hari dgn Syakirah...
Alhamdullilah masih dipanjangkan umur.....sihat walafiat dan dpt meraikan bersama suami dan anak-anak tersayang.....




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net